Новият кмет на община Твърдица-Мария Гвоздейкова-Златева встъпи в длъжност

Тържествена сесия на новоизбраният Общински съвет в Твърдица с церемония по встъпване в длъжност на новоизбраният кмет на Община Твърдица Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева, кметове по населени места и общински съветници се проведе днес в голямата зала на НЧ „ Св. Св. Кирил и Методий 1914“.
На основание Заповед на Областният управител на Област Сливен Маринчо Христов в негово присъствие и под негово ръководство започна работата на сесията.
Гости на сесията бяха г-н Кирил Аврамов главен секретар на Област Сливен и много граждани.
Председателят на Общинската избирателна комисия Милена Димитрова обяви имената на новоизбраните Кмет на Община Твърдица, общински съветници и кметове на населените места. Всички заедно положиха своята тържествена клетва.
Временно изпълняващият длъжността Кмет на Община Твърдица г-н Антон Драганов връчи на г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева символите на общинската местна власт – огърлицата и ключът на Община Твърдица, като пожела успешен мандат и довършване на спечелените и започнати проекти от общината. Г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева в своето обръщение изрази : „ Приемам много отговорно новата си роля и заявявам, че ще управляваме прозрачно и достойно. Оценявам, че ни е гласувано огромно доверие, на мен и на хората зад мен. Ще работим много усърдно, за да докажем, че наистина си е заслужавало. Ще служим достойно на всички.“
По традиция най-възрастния общински съветник г-н Христо Султанов продължи работата на сесията при дневен ред в две точки: 1. Избор на председател на Общински съвет Твърдица и 2. Разни /други въпроси/. С тайно гласуване в присъствието комисия от трима членове с председател Кольо Кадирев бе избран новият председател на Общински съвет – Мирослав Дяков. Той благодари за доверието което му бе гласувано и пожела ползотворна работа на новият Общински съвет и Общинска Администрация в лицето на новия кмет Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева. По втора точка от дневният ред общинските съветници избраха членовете на временната Комисия за изработването на правилник за организацията и дейността на Общински съвет Твърдица.
След закриване на тържествената сесия пред сградата на Община Твърдица Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева бе посрещната от служители на Общинска Администрация и много граждани. Свещено иконом Иван Стойнов отслужи литургия за здраве, берекет и успешен мандат. По стара традиция с хляб и сол и менче с вода г-жа Мария Йорданова Гвоздейкова – Златева влезе в сградата на Община Твърдица и пое към своя мандат 2023-2027 година.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук