Новият областен управител: За да се постигнат реални резултати трябва работа, вълшебства има само в приказките

За да се постигнат реални резултати трябва работа, вълшебства има само в приказките с тези думи новият областен управител на Сливен Веселин Вълчев коментира днес пред медиите бъдещата си дейност.

„Приел съм това предизвикателство да работя за благото на нашия регион, за спазване на обществения интерес, да допринеса за икономическото развитие на региона, да въведем електронното обслужване на гражданите като основен вид обслужване и когато приключа мандата да мога да гледам хората с високо вдигнато чело“, посочи още той.

Веселин Вълчев изтъкна още, че основен приоритет в работата му ще бъде подобряване на прозрачността в работата на Областна администрация и търсене на решения за благоденствието на Сливенския край. По думите му, Сливенска област има добър демографски потенциал, пътна инфраструктура – железопътна, шосейна и дори въздушна, има възможности за привличане на инвеститори, за развитие на допълнителни производства и търговии.

Като належащи за решаване проблеми той открои тези, свързани с намаляване на пътния травматизъм и обезопасяването на кръговото кръстовище до село Тополчане, заснемането на участък от АМ „Тракия“ от пътен възел Нова Загора до пътен възел Ямбол заради износването на активната лента за движение и планиране на ремонт на тези участъци. Необходимо е да се предприемат действия и по пътя свързващ проходите Котленски и Сливен – Елена в част до село Кипилово, където има компрометиран водосток.

Двамата депутати от коалиция „Продължаваме промяната” Сливен Татяна Султанова и Георги Гвоздейков присъстваха като гости на пресконференцията и изразиха своята увереност,че почтеността и силната му експертиза са предпоставка за това той да бъде достоен областен управител.

Веселин Вълчев е работил от шест години в Областна администрация Сливен като главен експерт по отбранително-мобилизационна подготовка, бил е секретар на Областния съвет за сигурност. Завършил е Военното училище по артилерия в Шумен със специалност „Артилерийско инструментално разузнаване, геодезия, фотограметрия и картография“, цивилната му специалност е инженер – геодезист. Работил е като офицер в различни поделения в Сливен, участвал е в различни учения, работил е като инженер-геодезист в Министерството на отбраната и в различни пътно-строителни фирми.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук