Паркът край р. Асеновска-Счупени лампи, неработещи чешми, заключена тоалетна, изкъртени плочки

Счупени лампи, неработещи чешми, заключена тоалетна, изкъртени плочки по детските площадки – мила сливенска действителност в новия парк по поречието на река Асеновска. Всичко това е повод за негодувание от страна на родителите, които в топлия съботен ден са решили да изведат децата си да поиграят на открито. Нито има къде да пият вода, нито къде да отидат до тоалетна, тъй като тази, която е изградена по проект в парка е заключена и какъв тогава е смисълът от нейното съществуване се питаха майките.

„Хубава работа, ама българска“, направиха го-хубаво, кварталът ни имаше нужда от подобно място, но защо не сложат охрана, която да следи да няма вандалски набези, тоалетните да са отключени и да се ползват, чешмичките да не стоят без кранове и само за красота, а да влязат в употреба“, коментира Димитър Иванов- родител решил да прекара няколко часа с двете си деца в парка.

„Другото, на което се натъкваме насред една от площадките за игра е дупка- извадени са част от циментовите павета, толкова е качествено строителството, че който иска може да си извади блокчета без никакво усилие. Тук обаче играят деца, които могат да се наранят, кой общинар ще помисли затова или ще обърнат внимание само, ако техните деца играят там или не дай боже да стане някоя беля“, допълни Иванов.

Припомняме, че от Община Сливен през януари заявиха намерение да поставят ограда около парка, после трябваше да решават дали да се заключва парковото пространство. За да се ограничат вандалските прояви, трябваше да има и жива охрана защото само видеонаблюдението не върши работа. Това обаче си остана явно само намерение, тъй като днес поне охрана никъде не се виждаше, ограда към днешна дата също няма.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук