Нов арест за над 1 млн.лв. ще започне да функционира в Сливен през септември

Нов арест за над 1 млн. ще започе да функционира в Сливен през септември. Той беше открит официално днес от заместник – правосъдният министър Николай Проданов.

Арестът е разположен в сградата на единствения у нас женски затвор и ще заработи до две седмици – в първите дни на септември. Така се се изпълнява политиката на извеждането на арестите от сградите на полицейските дирекции и преместването им затворите, където това е възможно, подчерта Проданов.

За модернизацията и цялостното обзавеждане на ареста от бюджета на Министерството на правосъдието са били заделени 1 млн 100 хил лева. Арестът е за мъже и жени. Той разполага с 40 места разпредели в двойни килии с отделни обезопасени санитарни възли и обща баня. „Арестът разполага с най- съвременната охранителна система, видеонаблюдение и система за вентилация“, посочи директорът на затвора комисар Йордан Данев. По думите му, при изграждането на ареста са спазени всички европейски изисквания, включително и това арестантите да разполагат с 4 квадратни метра площ.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук