Нов инцидент с военен хеликоптер, ще разследват причините

Снимка: БГНЕС

Военната полиция ще разследва причините за новия инцидент с военен хеликоптер от авиобазата в Крумово. При тренировъчен полет вчера вечерта хеликоптер „Кугър“ прекъсна електропровод и остави за няколко часа половината град Стамболийски без ток и вода, пише „Стандарт“.

По време на полета се налага рязка маневра, за да се избегне ято птици, при която машината е закачила жици на електропровод, съобщиха от Министерството на отбраната. Тричленният екипаж на вертолета не е пострадал, няма и пострадали граждани.

Машината е приземена в селскостопанско летище в Цалапица. Вчера е направен предварителен оглед и се очаква днес след ремонт тя да се върне в авиобазата в Крумово. По хеликоптера няма сериозни щети.

Според кмета на Стамболийски Георги Мараджиев населението на града трябва да е благодарно на пилотите, че са успели да овладеят машината.

 

До пожар и по-сериозни щети не се е стигнало благодарение на факта, че скъсаните жици от електропровода са паднали в реката, коментира Петър Костадинов, представител на EVN. Екипи на дружеството успяха вчера бързо да възстановят електроподаването за града.

Копирано от standartnews.com

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук