НОИ ще приемат само нови образци за парични обезщетения от 18 юли

Националният осигурителен институт информира, че във връзка с измененията и допълненията в Наредбата за паричните обезщетения и помощи от държавното обществено осигуряване /НПОПДОО/ настъпват промени по отношение на представянето на образците за изплащане на паричните обезщетения – Приложения № 9, № 10 и № 11 към наредбата.

Заради измененията в Наредбата за паричните обезщетения и помощи в сила от 01.07.2018 г. и промяната на образците за представяне на данни, се променят и структурите и контролът на подаваните по електронен път и на място в ТП данни и документи.

На Интернет страницата на НОИ в рубрика „За разработчици на софтуер“ са публикувани новите изисквания.

До 14 юли 2019 г. вкл. в НОИ се приемаха данни по старите образци на удостоверения за изплащане на парични обезщетения, отнасящи се за периоди преди 1 юли 2019 г.

От днес до 17 юли 2019 г. ще бъде преустановено приемането на удостоверения, поради актуализирането на програмните продукти и системи, обслужващи приемането и валидирането на данни.

От 18 юли 2019 г. ще се активира приемът на данни само по новите образци на Приложения № 9, 10 и 11 към НПОПДОО . С тях ще се подават данни, отнасящи се за всички периоди – до или от 1 юли 2019 г., както и за корекция, заличаване на данни и промени в обстоятелствата, подадени със старите образци на удостоверения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук