Нощни полицейски патрули ще пазят черешовите градини

Нощни полицейски патрули ще пазят черешовите градини.Органите на реда ще оказват контрол и на пунктовете за изкупуване на реколтата,съобщават от МВР. В Областната дирекция на полицията е създадена организация за изпълнение заповедта на областния управител Чавдар Божурски за контрол по време на кампанията.

Екипи на ОДМВР-Сливен и на районните управления в Сливен, Твърдица, Нова Загора и Котел ще следят за стриктното изпълнение на заповедите на кметовете на общините в областта. Служители на Икономическа полиция, съвместно с други институции, ще извършват проверки на пунктовете за изкупуване на череши.

До приключване на кампанията охраната ще се поеме от служители на ОДМВР, като при необходимост ще се включат и служители на Специализираните полицейски сили.

Предвижда се по време на операцията да се осъществява денонощен обход на черешовите масиви по предотвратяване на престъпни посегателства.

Продължава присъствието на полицейски екипи и нощни патрули в малките населени места, които работя по противодействие на битовата престъпност.

При осъществяване на охранителната операция по опазване на селскостопанската продукция маршрутите на екипите са съгласувани с местната власт. Ще се следи за спазване на работното време на изкупвателните пунктове, определено със заповед на общинските кметове.

Специализираната охранителна и превантивна операция ще продължи до окончателното приключване на черешовата компания в областта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук