НУ „Васил Левски“ събира пари за дострояване на сгради към школото

НУ „Васил Левски“ обявява дарителска кампания за събиране на средства, необходими за дострояване на сграден фонд към школото. Нужните средства са между 300 и 400 хил. лв., съобщи директорът на учебното заведение Николай Кадирев. По думите му, това се налага тъй като общината не иска да финансира начинанието въпреки, че училището е общинско, преведени са само веднъж 5000 лв. Ако не бъдат достроени трите класни стаи и физкултурен салон, школото няма да отговаря на изискванията за едносменен режим на обучение в съответствие с изискванията на Закона за предучилищното и училищното образование и постепенно ще бъде ликвидирано.

Стефан Радев:Няма необходимост от строителство на нови класни стаи в центъра на града

„При наличието на два планети проекта, две становища от Общината,че има нужда от такова разширение на училищната база, избран изпълнител, има опасност да не се осъществи жизнено важното разширение за училището“, коментира още директорът. Именно затова, той и колегите му от педагогическия персонал се обръщат с апел и към министъра на образованието, до когото има изпратено писмо и към министър-председателя, да помогнат на училището и то да продължи да функционира. „Не искаме постепенно НУ „Васил Левски“ да бъде заличено от образователната карта на Сливен и апетитния терен в центъра на града, на който то се намира, да бъде използват за други цели, допълни Кадирев.

Желаещите да помогнат на НУ „Васил Левски“ – училище със 110 годишна история, традиция и успехи могат да внесат парични средства по сметката на училището:

Титуляр: НУ „Васил Левски“
Общинска банка АД
BG61SOMB91303128720000
BIC: SOMBBGSF
Основание: Дарение за разширяване на сградата

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук