Няма да има жива охрана на парка край р. Асеновска, излиза много скъпо

Счупените лампи, чешми и открадната санитария в тоалетните на градския парк по поречието на река Асеновска ще бъдат подменени. Назначаване на жива охрана в парка обаче няма да има, защото тя ще излезе по-скъпо отколкото подмяната на унищоженото имущество. Това съобщи за Slivenpost.bg кметът Стефан Радев помолен да коментира състоянието на съоръжението, в което голяма част от осветителните тела и чешми са счупени и не функционират, няма достъп до тоалетната, а част паветата на настилката са извадени.

Паркът край р. Асеновска-Счупени лампи, неработещи чешми, заключена тоалетна, изкъртени плочки

Относно некачественото строителство и свободновадещите се павета от настилката на детските площадки, ще се търси отговорност на изпълнителя на обекта, тъй като той все още е в гаранционен срок, допълни той.

„Работи се и по-въпроса с поставянето на ограда около парка, мисля, че вече е възложена дейността. Що се касае до вандализма ,това не се случва за пръв път, подменяме ги постоянно. Ще сменим и санитарията в тоалетната, която беше разбита и открадната“, каза Радев.

Според него, за справянето с вандалските прояви поставянето на видеонаблюдение в парка не е универсално решение, то трябва да се комбинира с по чести обходи на Общинска охрана и на полицията. „Санкциите, които можем да наложим и усилията на общинските служители се обезсмислят, тъй като те дори не могат да поискат на нарушителите документ за самоличност. Ние трябва да се обадим на полицията, а те нямат такъв ресурс да покриват всички територии“, поясни кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук