Няма да има проблем с третата вълна на санирането в Сливен

Проблеми с третата вълна на санирането по Програмата за енергийна ефективност в Сливен няма да има, това увери кметът Стефан Радев след разговор с ресорния заместник – министър. Процедурата не е приключила за общо четири блока в Сливен, за които се очаква разрешение от МРРБ за начало на строителните дейности.

„Няма вероятност тези жилищни сгради да отпаднат от програмата. Вчера имахме разговор с ресорният заместник – строителен министър, който ни увери, че съвсем скоро казусът ще бъде разгледан и ще продължим напред“, заяви Стефан Радев. Договорът за 21 блок в кв. „Българка“ е подписан, както и за другите, има неща по административната процедура и по размяната на информация между МРРБ и Банката за развитие, които трябва да бъдат разчистени, за да продължи процедурата, поясни кметът на Сливен.

По думите му, срокът за изпълнение на някои от забавените обекти, ще продължи и след началото на зимния период, но ако метеорологичните условия доведат до спиране на ремонтите, ще бъдат предприети всички мерки, за да няма поражения върху сградите. „Няма опасност за третата вълна от саниране в Сливен“, категоричен бе Стефан Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук