Няма да има санкции за паркиране в „Синя зона“ с цел превенция срещу разпространението на COVID-19

Няма да има санкции за паркиране в „Синя зона“ с цел превенция срещу разпространението на COVID-19, съобщават от община Сливен. От там предприемат нови и по-строги мерки относно превенцията срещу разпространение на коронавирус.

На денонощния телефон на община Сливен 044/66 30 66 гражданите могат да подават сигнали за струпване на хора и работещи заведения, които са посочени в заповедта на министъра на здравеопазването. Разширява се периметърът на обходи и наблюдения за следене и спазване на предприетите мерки и указания. Екипите на Общинска охрана и СОТ ще следят за спазването им и ще си взаимодействат с органите на МВР.

Преустановяват се дейностите на социалните услуги, с изключение на тези от резидентен тип и Социалния патронаж. Разширява се дейността на патронажната грижа.  На телефон 044/62 33 87 възрастни, самотноживеещи и трудноподвижни хора могат да подават заявки за закупуване на лекарства и продукти от първа необходимост. Заявки ще се приемат от понеделник до петък от 08.00 до 16.30 часа, посочват още от Общината.

Няма да се налагат санкции при паркиране в „Синя зона“ с изключение на местата, обозначени като „Служебен абонамент“, с цел безопасно придвижване и ограничаване струпването на хора в градския транспорт. Затварят се парковете „Юнак“ и „Асеновец“. Затварят се спортните площадки. Община Сливен дезинфекцира детските площадки, спирките от градския транспорт и пазара.

Въжената линия няма да работи на 21 и 22 март (Първа пролет) поради очакваното присъствие на повече хора, предимно от ромското население.

Община Сливен е закупила 200 бързи теста за коронавирус и ще ги предаде на МБАЛ „Д-р Ив. Селимински“ заедно с апарат за проверка на резултатите.

На територията на Община Сливен няма потвърден случай на коронавирус. Предвид усложнената обстановка в национален мащаб обаче кметът на Сливен Стефан Радев отново апелира за спазване на мерките и правилата. Той допълни, че ситуацията е динамична и мерките ще се променят своевременно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук