Няма да обявяват грипна епидемия за Сливен, заболеваемостта не е достатъчно висока

Няма да обявяват грипна епидемия за Област Сливен, заболеваемостта не е достатъчно висока. Това става ясно от съобщение на РЗИ Сливен. На проведеното днес заседание на Областния оперативен щаб за  борба с Грип и ОРЗ са представени данните за заболяемостта от Грип и ОРЗ за периода 16.01.2023г.-22.01.2023г. и са обсъдиха противоепидемичните мерки, засягащи лечебните и учебни заведения.

Към 23.01.2023г. регистрираната заболяемост от Грип и ОРЗ в обл. Сливен е  203,04 на 10 000 души население. Не са достигнати епидемични нива на интензивност на епидемичния процес. Най-засегнати са възрастовите групи  0- 14 г. и 30 – 64 г.

Продължава проследяването на заболяемостта на територията на областта, провеждането на филтър в детските и учебни заведения и мониторинга на отсъстващите ученици.

С оглед ограничаване на заболяването Регионална здравна инспекция-Сливен препоръчва да се избягва събирането на много хора в затворени пространства, да не посещава  работното място, детското или учебното заведение при наличие на симптоми на  заболяване, а да се потърси медицинска помощ. Избягвайте самолечението! Рискът от усложнения при грипна инфекция е най-висок при децата и хората с хронични заболявания

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук