Няма сигнали „ало“ измамници да са атакували земеделски стопани от Сливенска област

Няма сигнали земеделски стопани от област Сливен да са били атакувани от телефонни измамници, които се представят за служители на Държавен фонд „Земеделие” и предлагат платени регистрации, които всъщност са безплатни. Това съобщи Тодор Братанов-директор на Областна дирекция „Земеделие и гори“ Сливен.

„Измамниците уведомяват стопанина, че му изтича някаква регистрация и той трябва да я поднови срещу определена сума. Искам да кажа на земеделските стопани, че няма такъв вид регистращия, която да се заплаща от тях“, поясни още той.

ДФ „Земеделие“ предупреди за новия вид телефонна измама миналата седмица, след като на горещия телефон на институцията са постъпили сигнали за нея.

Измамниците звънят на мобилните телефони на стопаните и се представят за служители на фонда. Заблуждават ги, че срещу 120 лв. ще им бъде възобновена регистрацията като земеделски производители, която им била служебно прекратена. Чрез куриерска пратка лицето щяло да получи необходимите документи, като заплати исканата сума за „услугата“, се казва в съобщението на ДФ „Земеделие“.

От там припомниха, че регистрацията за земеделски производители е безплатна. В тази връзка ръководството ДФ „Земеделие“ призова всички земеделски стопани да бъдат бдителни и при съмнения за измами да сигнализират както ДФЗ, така и органите на МВР.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук