Обвиняват убиеца на 30-годишния Божидар за умишлено причиняване на смърт по особено жесток и мъчителен за жертвата начин

Обвинение за умишлено причиняване на смърт по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, е предявено на 30-годишният Орлин от Сливен, който на 29 октомври е умъртвил друг 30-годишен сливналия -Божидар, чрез множество пробождания с нож.

„Безжизненото тяло на жертвата, с прободни рани по торса, главата и шията е намерено вечерта около 21,30 часа в кола на паркинг до Текстилния техникум в Сливен, разказа директорът на полицията старши комисар Димитър Величков. Екипите на полицията и бърза помощ установяват, че той е мъртъв, а около час по-късно извършителят е арестуван в собствения му дом. Не е оказал съпротива при ареста, а оръжието на престъплението е открито. Работи се по няколко версии за тежкото престъпление, но основната е за убийство на ревностна основа, заради момиче. „Жертвата и извършителя са се познавали, но в ОД МВР Сливен не са постъпвали жалби или сигнали за пререкания нито от едната, нито от другата страна“, каза още комисар Величков. До сега срещу извършителя е имало образувано само досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол.

30-годишен мъж е намерен убит в паркирана кола, извършителят е арестуван

„По отношение на мотивите засега е ясно, че двамата са имали спорове по  между си, по скоро от личен характер, не от имуществен или финансов характер. Работи се и по мотив ревност. Давал е обяснения и е направил до известна степен самопризнания“, каза говорителят на Окръжна прокуратура Сливен прокурор Ваня Белева.

Извършителят е в ареста за 72 часа, но утре наблюдаващия прокурор ще поиска да му бъде взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Наказанието, което предвижда закона за такова тежко престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук