Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“ отбеляза края на учебната година

В първия летен ден – 22 юни, в Градската градина в Нова Загора прозвучаха прекрасните изпълнения на даровитите деца на града. По повод закриването на учебната година – ОШИ „Илия Аврамов“ организира традиционния си концерт, който сподели с новозагорци. Музика на открито, в изпълнение на възпитаници на школата, привлече малки и големи. Началото беше поставено с българска народна музика в изпълнение на  ФФ „Аглея“ с художествен ръководител Пламена Господинова, след което директорът на Школата Андония Спасова се обърна с приветствени думи: „Искам да поздравя всички приятели, родители, колеги, и ученици със завършване на учебната година в ОШИ „Илия Аврамов“ към НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ . През 2023 в нея се обучаваха над 110 деца, разпределени в индивидуални и групови класове.

Всички те се трудиха, музицираха, творяха, търсеха своето изкуство, а то не се открива лесно. Пътят е труден, изпълнен с много предизвикателства, изпитания, колебания, но когато има амбиции и воля, резултатът, рано или не толкова, е налице… Наши ученици и тази година, както всяка една, се изявяват на сцените не само в нашия град, но и извън него. Навсякъде с призови места, навред – аплодирани. Благодаря им, благодаря и на техните преподаватели за търпението и за техния професионализъм. Благодаря и на вас, родители, че ни се доверихте, че бяхте до нас във всеки един момент, че отстоявахте заедно с нас.“

По повод завършване на учебната година на Обединена школа по изкуствата „Илия Аврамов“, беше получен поздравителен адрес и букет цветя от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, в който тя се обръща към всички преподаватели и възпитаници с думите:
„ Приветствам целия екип за всеотдайността и професионализма, които отдавате в работата си! Във Вашите ръце израстват таланти и млади хора, които ценят културата и духовността! За това говорят множеството престижни отличия и най-вече чувствителните и красиви даровити деца.
На Вас, скъпи момичета и момчета, пожелавам едно безгрижно и усмихнато лято – заслужена почивка, през която да продължите да творите на воля!“
Г-жа Андония Спасова поздрави лично учениците, които завършват пълния курс на обучение и им връчи грамоти. След кратката официална част талантите от класовете – „Народно пеене“, „Поп пеене“, „Китара“, „Пиано“ и „Ударни инструменти“ потопиха присъстващите в прекрасния свят на музикалното изкуство. В края на музикалната програма възпитаниците получиха от своите преподаватели свидетелства за завършен курс на обучение през учебната 2022/2023 година и се отправиха към дългоочакваното лято, носещо със себе си много емоции, игри и незабравими приятелства.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук