Обиски и арести при операция срещу наркоразпространението в Сливенско

Обиски и арести са извършени при операция срещу наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен.

На 21 ноември полицейски сила от областната дирекция и районните управление на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са извършили едновременни проверки на обекти, адреси и по главните и общински пътища на областта. В хода на операцията са иззети различни количества марихуана, разпределени в дози и предназначени за разпространение.

Криминалисти на РУ-Нова Загора са извършили претърсване в частен имот в село Кортен. Иззета е суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По същото време са извършени процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния А.С. в местността „Дюлева река“ край град Сливен. Полицейските служители са намерили и иззели 34 броя станиолови топчета, съдържащи кафява суха листна маса, която при теста е реагирала на марихуана. При действия на полицейските служители в сливенския квартал „Дружба“ е установен криминално проявения А.А. на 49 години от град Сливен. В него е намерен плик, съдържащ марихуана.

А.А. е криминално проявен за кражба, управление на моторно превозно средство без шофьорска книжка и други. А.С. е криминално проявен за кражба. Двамата са  задържани за 24 часа. Образувани са досъдебни производства.

Резултатите от операцията се обобщават,  назначени са експертизи, както и установяване на точното количество иззето наркотично вещество.

В хода на акцията от служители на ЗЖУ-Бургас в град Нова Загора е установен водач на МПС, употребил наркотични вещества. На път І-7, преди село Мокрен, екип на РУ-Котел е хванал водач с алкохол 2,47 промила. Двамата са задържани. Срещу тях са започнати бързи производства.

Операциите по противодействие на наркоразпространението на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук