Областна администрация Сливен почете 1 век МБАЛ-Сливен към ВМА-София

Областният управител Маринчо Христов бе сред почетните гости, по случай 100-годишния юбилей на МБАЛ-Сливен към ВМА-София.

„Вече един век, вашето лечебно заведение пази традициите и професионализма в лечението на всички, които са потърсили помощ при вас, без значение дали са военнослужещи или цивилни граждани.

Искам да изкажа своята признателност и благодарност към Вас, които сте избрали да се грижите и опазвате най-ценното богатство, което притежаваме-нашето здраве и да воювате ежедневно с всяка болест.

Благодаря Ви и за неистовата битка, която водихте на първа линия през всичките вълни на Ковид –пандемията, рискувайки не само своят живот, но и този на вашите близки“, каза Маринчо Христов в приветственото си слово.

Днешното събитие се превърна в двоен празник за болничното заведение с откриването на напълно реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести. На тържествената церемония присъстваха още представители на ръководството на ВМА, министърът на отбраната, представители на общината, чуждестранни военни аташета, ръководства на болнични заведения и др.

Отец Йоан от Сливенска митрополия освети новата сграда с тържествен водосвет.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук