Областният съвет по сигурността обсъди отбранително-мобилизационната подготовка

Областният съвет по сигурност проведе заседание под председателството на областния управител Чавдар Божурски. Целта бе участниците да се запознаят с промените в нормативната уредба по въпросите на отбранително-мобилизационната подготовка, както и да се направи преглед на готовността на институциите във връзка с предстоящия летен сезон.

На заседанието бе представено ПМС №61 от 28 март 2019 г., с което се определят пунктовете за управление на централните и териториалните органи на изпълнителната власт и институциите за военно време, при бедствия и в други кризисни ситуации. Бяха разгледани и указанията за организацията и използването на пунктовете. Членовете на областния съвет направиха доклади, съобразно сферите си на отговорности, за състоянието на подчинените им структури.

В заседанието на Съвета по сигурност участваха ръководители или техни заместници на ОД на МВР, РД „ПБЗН“, ДАНС, РС „Военна полиция“, военно формирование 22 220, Военно окръжие, РЗИ, ЦСМП, зам.областният управител Камен Костов, секретарят на областната администрация Кирил Аврамов, гл.експерт Веселин Вълчев.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук