Областният управител Веселин Вълчев с поздрав към юристите за Деня на Българската конституция и професионалния празник

Областният управител Веселин Вълчев поздравява юристите в област Сливен с Деня на Българската конституция и техния професионален празник. „На юристите е възложена отговорната задача за пазят и прилагат закона. Обществото винаги е било обърнато към тях с очаквания за справедливост в името на стабилната държава, на правовия ред и на обществения интерес. Благодарим им за компетенциите и всеотдайността на професионалното поприще“, заяви областният управител и отправи пожелания към колегията за крепко здраве, нови успехи и удовлетворение от изпълнения с чест дълг.

Областният управител Веселин Вълчев изпрати поздравителни адреси за празника на ръководителите и екипите на съдилищата, прокуратурите и адвокатската колегия в област Сливен.

Първата Конституция е приета на 16 април 1879 г. от Учредителното народно събрание в Търново. Тя гарантира новите обществени и икономически отношения в освободената държава, равенството на гражданите и техните основни права. 16 април става дата от националния празничен календар през 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук