Областният управител Веселин Вълчев бе гост на 5-ия Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

Областният управител Веселин Вълчев бе гост на 5-ия Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ в Сливен. На него се падна честта да връчи наградата на Областната администрация в категория „най-млад участник във фестивала”. Призът бе връчен на талантливата Катрин Николай Узунова. Младата актриса е само на 8 години, но „с изявен талант и голямо бъдеще на театралната сцена”, отбеляза Областния управител.

Той приветства организаторите на фестивала Народно читалище „Зора 1860”, за усилията и желанието да съхранят българската култура и изкуство, да откриват, стимулират и насърчават младото поколение да се включва в театралното изкуство. Гордост и чест е за нашия град, че Сливен се превръща за 5-ти път в средище на 15 театрални състави от градове от цялата страна. Сред тях бяха – Габрово, Казанлък, Пазарджик, София, Угърчин, Стара Загора, Айтос и домакините от Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук