Областният управител Веселин Вълчев се включи в откриването на изложба „Колекция с продължение” на Дарик радио

Веселин Вълчев по покана на екипа на Дарик радио в Сливен, съвместно с Художествена галерия „Димитър Добрович”, присъства на изложба „Колекция с продължение” в „Узуновата къща“.

Ето какво каза той пред аудиторията: „Чест беше за мен да присъствам на тази знакова изложба, ознаменуваща годишнината на Дарик радио, защото това е радиото на моето поколение, с него ние сме израснали, от него сме научавали обективна информация, с него сме си формирали мнението за обществените, социалните и културните процеси. Поздравих екипа на радиото за обективната журналистика и им благодарих за прекрасната инициатива, представяща творчеството на сливенските художници.“

Тя показва избрани произведения от най-новите попълнения в колекцията на Дарик, следвайки линията на радиото периодично да споделя с аудиторията резултатите от една своя дългосрочна мисия – да популяризира и да подпомага създаването на съвременно изкуство. Колекцията на Дарик радио наброява над 500 произведения от 180 съвременни художници.

Творбите, които се представят в Сливен са на 40 художници от различни поколения.–Шестима от тях са свързани със Сливен – Атанас Парушев, Веселин Дамянов – ВЕС, Йордан Парушев, Красимир Добрев, Красимир Каракачанов и Онник Каранфилян.

Изложбата е наречена „Колекция с продължение”, защото 23 години Дарик създава творческа общност от талантливи артистични индивидуалности.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук