Областният управител Веселин Вълчев участва в туристически форум в Бургас

Областният управител Веселин Вълчев участва в Регионален форум за нови възможности за авиосвързаност, туризъм и партньорство в подкрепа на авиационния сектор, туризма и регионите от Българското Черноморие и Югоизточна България. Събитието се проведе на 22 февруари в Бургас с участието на зам. министъра по туризма Ирена Георгиева.

На форума бяха дискутирани възможностите за разкриването от компания „Гъливеър“ на нова дестинация Бургас – Белград. Специален интерес към идеята бе проявен от посланика на Република Сърбия у нас Желко Йович. По думите му, сръбските туристи имат желание, но все още не познават достатъчно Българското Черноморие. По време на дискусията областният управител на Сливен Веселин Вълчев заяви, че интерес за туристическите групи от Сърбия би представлявало посещението в Сливен, в архитектурния резерват Жеравна, в Котел, Медвен. „Може да се използва пребиваването на сръбските туристи на морето, за да се организират екскурзии до тези знакови за културата, бита и историята населени места, където има автентични обекти от миналото ни. Бихме се радвали, ако Сливен и областта бъдат включени  в маршрутите. Имаме прекрасна природа и развиваме туристически атракции“, заяви Вълчев. В разговор със сръбския посланик той го информира за възможностите на местния туризъм, който, макар и да понася загуби от COVID-пандемията, пази дългогодишните традиции в работата си с чуждестранни туристи.

На форума още бяха обсъдени откриването на нови маршрути и полети от Румъния до Бургас, както и развитието на вече съществуващи целогодишни полети и добавяне на нови от австрийската столица Виена до морския областен град.

Организатор бе асоциация „Рафаел – инфо, култура и туризъм“ – Бургас, в партньорство с Асоциацията на българската авиоиндустрия, Община Бургас, с подкрепата на общините от Бургаския черноморски туристически район.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук