Областният управител и кандидати за депутати се обединиха около идеята за единодействие при решаването на важни проблеми в Сливенско

Областният управител на Сливен Минчо Афузов и неговият заместник Антоний Андонов се срещнаха днес с част от водачите на сливенските листи за парламентарните избори на 2 октомври. По време на публичната инициатива, те се обединиха около идеята за единодействие по важни решения на проблеми, касаещи развитието на Сливенски регион. На срещата, инициирана от областния управител, се отзоваха представители само на 7 партии и коалиции. Темата на събирането бе „Важните решения за област Сливен. Меморандум за единодействие“.

Пред представителите на партиите и коалиците Минчо Афузов открои част най- наболелите проблеми в Област Сливен. Сред тях са разбитата инфраструктура по пътя за Стара река, пътният възел край Кермен, състоянието на ВиК мрежата и на Сливенските минерални бани, липсата на междуучилишно общежитие, отпадането на ученици от образователната система, развитието на културно-историческия туризъм. По думите му, сливенски регион се нуждае от подобряване на качеството на здравеопазване и образование, от привличане на инвестиции, за да могат да се повишат и доходите на гражданите. Необходимо е решение и на демографския проблем.

От своя страна, кандидатите за народни представители също дадоха предложения, които да залегнат в меморандума. Те бяха свързани с демографската криза, с подпомагането на дребните земеделски производители, делегираните бюджети в образователната система, повишаване доходите на жителите на Сливенска област, решаване напроблеми в ромския квартал „Надежда“ и други.

Областният управител уточни още, че предложенията от водачите на листите ще бъдат протоколирани и ще залегнат в програмата му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук