Областният управител Марин Христов бe гост на тържеството за откриване на новата учебна година в Спортното училище

Областният управител инж. Марин Христов беше гост на тържествена церемония, по повод откриването на новата учебна година в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен. Дворът на училището беше изпълнен с ученици, преподаватели, родители, представители на местната власт и много гости, сред които Енчо Кирязов-световноизвестен цирков акробат, еквилибрист и понастоящем заместник-кмет на Община Ямбол и петкратната световна шампионка по борба Станка Златева.

„България е дала много имена в спорта, които трябва да ви бъдат пример, че с постоянство, воля и хъс за победа, всеки един от вас може да стигне до първото стъпало от заветната стълбичка на победата“ заяви Марин Христов, след което награди няколко ученика с отличен успех. След церемонията той се ангажира да бъде посланик на развитието на спорта сред подрастващите.

Сливенското спортно училище е единствено по рода си в областта. За изминалата година възпитаниците му са извоювали 148 медала от държавни първенства и 145 медала от международни турнири и състезания. Над 320 ученици се обучават в паралелки по борба, вдигане на тежести, джудо, лека атлетика, скокове на батут и футбол. За поредна година учебното заведение осъществява прием на деца от пети клас. Техният брой е 22, а 43-ма са новите ученици от 6 до 12 клас.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук