Областният управител поздрави жителите на Нова Загора, Твърдица и Кермен с Петковден 

 Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителни адреси до жителите на Нова Загора, Твърдица и Кермен послучай Петковден. Светицата е покровителка и на трите населени места, които на 14 октомври отбелязват общоградските си празници. Областният управител отправи към хората пожелания за здраве, разбирателство и благополучие, за сплотеност и единство в името на общия им дом.

В общинските центрове денят започна със света литургия в храмовете и тържествени заседания на общинските съвети. Поздравленията на областния управител бяха предадени от зам.областния управител Камен Костов, който гостува на тържественото заседание в Твърдица, и от гл. секретар в администрацията Кирил Аврамов – гост на празничното събитие в Нова Загора. На тържество в Кермен бе прочетен поздравителният адрес до местните жители.

Преподобна Петка е родена през ХІ век. Води благочестив живот, а след кончината й нейните мощи, които притежават целителна сила, се превръщат в символ на борбата за съхраняване на християнската култура. Празникът в чест на света Петка – Петковден, се смята за завършек на активния стопански цикъл.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук