Областният управител с благодарност към доброволците на БЧК

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до участниците в Отчетната сесия на Областното събрание на БЧК, която заседава днес в аулата на сливенския филиал на МУ-Варна. В поздравителния адрес се изказва благодарност към доброволците на БЧК за активната им дейност в полза на хората, изпаднали в беда, и на нуждаещите се, за проявената от тях хуманност и съпричастност. Благодарност се изказва и към дарителите, които подпомагат червенокръстките акции. „Благотворителните каузи, на които се посвещавате, са пример за прозрачност и отговорност“, подчертава областният управител и отправя пожелание дейността на доброволците и дарителите да бъде вдъхновение за още много последователи.

Поздравителният адрес бе връчен от зам.областния управител Димитринка Петкова, по време на отчетната сесия. Председател на областната организация на БЧК е д-р Иван Федин, директор на секретариата на ОС – д-р Моника Сярова.

В Сливен, през 1878 г., е създадено първото дружество на БЧК на територията на Източна Румелия. Сливенският митрополит Серафим е негов председател. Националната организация е учредена през 1885 г., след Съединението с Княжество България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук