Областният управител с призив: Не се доверявайте на измамници за дезинфекция по домовете!

Снимка: Пресцентър на Областна администрация

Областният управител  отправи призив към гражданите да не се доверяват на измамници, искащи да правят дезинфекция по домовете.

„Призовавам гражданите да запазят спокойствие в създалата се ситуация и да не се доверяват на „служители“, които посещават домовете им, уж за да извършат дезинфекция на място“, заяви областният управител и председател на Областния кризисен щаб Чавдар Божурски.

Апелът бе предизвикан от регистрираните случаи на подобни опити за измама.  „Хората трябва да се доверяват единствено на официалните институции, да следят редовно информацията от РЗИ, областната и общинските администрации, както и от Министерството на здравеопазването и Националния щаб. Тази информация е официалната, тя се разпространява на сайтовете на изброените ведомства и чрез техните пресцентрове. Всеки гражданин може да направи запитване чрез интернет или по телефона до държавните и общинските структури и да получи отговор съгласно техните компетенции“, подчерта още областният управител.  Нито областната, нито общинските администрации, нито РЗИ са наели и оторизирали служебни лица, които да посещават гражданите по домовете, за да извършат дезинфекция на място. Допускането на такива мними служители представлява риск от престъпления срещу собствеността и други деяния в ущърб на собствениците.

Мерките за превенция срещу разпространението на вирусни инфекции са публикувани в сайтовете на Министерството на здравеопазването, Областната администрация, РЗИ, общините.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук