Областният управител участва в „Среща на лидерите” на база „Ново село” 

Областният управител Чавдар Божурски посети база „Ново село” по покана на зам.командира на Районния помощен екип за Черно Море Скот Сайтс и директора на обекта – отдел „Управление и съоръжения”  Дейвид Тидеман. Визитата премина под мотото „Среща на лидерите”  и в нея бяха поканени да участват още кметът на община Сливен Стефан Радев, директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Величков, директорът на ТД на ДАНС Николай Чиликов.

Домакините  на събитието  представиха дейността на базата, която се използва съвместно от американски и български военни, запознаха ги със значимите учения, проведени на нейна територия, показаха създадените условия за пребиваване и обучение, както и самия тренировъчен полигон. Гостите разговаряха с полк. Уесли Мъри, командир на Черноморски помощен екип, и с подп. Петър Желев, командир на Полевия учебен полигон „Ново село”.

Посещението се състоя в навечерието на Деня на благодарността, официален празник на САЩ. Американските представители на „Ново село” изразиха благодарност към гостите и институциите, които представляват, както и към местното население за оказваната подкрепа по време на пребиваването им в България.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук