Обмислят затварянето на лифта като противоепидемична мярка

Община Сливен обмисля затварянето на лифта и въвеждането на нови противоепидемични мерки, които да помогнат за неразпространение на заразата и опазване здравето на гражданите. Те са били обсъдени днес по врме на редовното заседание на Общинския кризисен щаб в Сливен след направен анализ за ефективността на прилаганите досега мерки. 

По думите на кмета Стефан Радев една от тях трябва да бъде затварянето на лифта, тъй като на долната и горната лифтени станции ще продължи струпването на групи от хора, което е неприемливо в сложната и динамична в момента обстановка. Припомняме, че и в момента пътническата въжена линия не работи, тя беше затворен вчера и според предварително обявената от „Пътнически превози“ информация, ще остане така до 26 март.

Нормални темпове на пътникопотока през контролно-пропускателните пунктове от входовете и изходите от Сливен, отчетоха от полицията. Съвместно с органите на РЗИ-Сливен се връчват и предписанията за домашна карантина. Контролът е ежедневен и стриктен от органите на реда. Има образувани още две досъдебни производства на лица за неспазване на мерките. Продължава и засиленото полицейско присъствие в квартал „Надежда“.

До момeнта няма потвърдена положителна проба за коронавирус на територията на община Сливен.

Кметът Стефан Радев апелира гражданите и особено тези, които са в рискова възраст, да си стоят по домовете, да излизат само при неотложни случаи, с което ще се сведат до минимум контактите и риска от заразяване.

Трябва да бъдем стриктни и максимално дисциплинирани, за да можем да сведем до минимум опасността, да помагаме и да се грижим за себе си, за близките ни и хората в нужда“, заяви в края на заседанието Стефан Радев.

Общината продължава изпълнението на повече от 30те приети и прилагани мерки, с цел намаляване вероятността от зараза и разпространение на вируса.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук