Обсъдиха идеи и предложения за подобряване на безопасността на движението по пътищата в областта

„Областният управител Веселин Вълчев проведе заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата. Участие в заседанието взеха представителите на другите институции, агенции и неправителствени организации от региона. Чрез видеоконферентна връзка специален гост на заседанието бе г-н Бразилов, представител на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“, съобщават от пресцентъра на Областна администрация Сливен.

На заседанието бе приета текуща обобщена информация за първото тримесечие на 2022 г. за дейността на комисията и динамиката на пътнотранспортния травматизъм в региона. Обсъдено бе провеждането на областно учение „3а реакция при настъпило пътнотранспортно произшествие“. Коментирани бяха и идеи и предложения за отбелязване на 29 юни – Националния ден на безопасността на движението по пътищата.

Веселин Вълчев подложил на обсъждане и въпросa за опасното кръгово кръстовище при с. Тополчане. „Коментирани бяха и дейностите по ремонта на пътя при с. Стара река, както и новото кръгово кръстовище на входа на Сливен от към Нова Загора, въвеждането му в експлоатация и регулирането му“, посочват още от областна управа.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук