Обсъждаха визията на каталог, представящ Сливен и Ямбол като инвестиционна дестинация

Работна среща за подготовката на бизнес каталог „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол 2019” се проведе днес вобщина Сливен. По време на срещата беше  презентиран проектът на каталога, представящ двете общини като инвестиционна дестинация.

„Двете общини работим, в опит да направим общо представяне, разглеждайки двата града и околностите като един икономически център. Идеята е да сме интересни за инвеститорите и да сме много по-значима точка на картата на България. За първи път два областни града се опитват да направят нещо подобно – да се представят заедно“, поясни кметът Стефан Радев. В каталога, който се предвижда да бъде представян на евентуални бъдещи инвеститори, са залегнали точки като инфраструктура, население, образование, заплата и човешки ресурси.

На срещата присъстваха участници в процеса по подготовката и промотиране на Сливен и Ямбол като притегателен за бизнеса регион, както и представители на различни институции и от двете общини. Предстоят още срещи, свързани с изготвянето и представянето на стратегическата визия на Сливен и Ямбол.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук