Обучават безплатно кадри за туризма

Възможности за обучение на кадри за туризма ще бъдат финансирани от държавата. От тях могат да се възползват както безработни лица така и работодатели, които желаят да повишат квалификацията на своите служители, съобщи Росица Хаджиева началник на отдел „Посреднически услуги“ към Бюро по труда Сливен.

През септември миналата година беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на туризма и Министерството на труда и социалната политика с „Българо-германския център за професионално обучение“ в сектор „Туризъм“. Обученията ще се провеждат от Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ в специално оборудваните клонове за професии в областта на туризма в Царево и Смолян, а при необходимост и в останалите три клона в Плевен, Пазарджик и Стара Загора.

Сливенски студенти ще могат да работят в Германия през лятото

Професиите от туристическия бранш, за които могат да се заявят обучения са хотелиер, администратор в хотелиерството, камериер, портиер-пиколо, ресторантьор , готвач, сервитьор-барман, работник в заведенията за хранене и развлечения, организатор на туристическа агентска дейност, екскурзовод, аниматор в туризма и др. Работодателите могат да заявят обучения за конкретни безработни лица, които са работили при тях, като представят списък или за лица, подбрани съвместно с Бюрото по труда от регистрираните безработни.

Разходите за квалификация на безработните лица са за сметка на държавния бюджет, а работодателят се ангажира да наеме на работа обучените. При обучение на заети лица, които са част от персонала, разходите се заплащат на ДП “ БГЦПО“ от работодателя.

Повече информация и подробности могат да се получат в Бюрото по труда в Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук