Обучават безработни за болногледачи, поемат пътните, ще дават и стипендия

Безработни лица от община Сливен могат да подавят заявление в Бюрото по труда за включване в обучение по професия „Болногледач” (част от професия). Кандидатите трябв ада имат завършен 10-ти клас.

Професионалната квалификация, която могат да придобият желаещите е по Проект „Ние също можем-2” на КНСБ . Крайна дата за подаване на заявление е 20.03.2019г. Курсът ще се проведe в периода март – юни 2019г.

По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Сливен /на 10% от общия брой обучаеми/.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от следните групи: продължително безработни лица; безработни младежи до 29 г., в т.ч. безработни до 25 г; безработни без или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация, независимо от възрастовата група; безработни над 50-годишна възраст; безработни лица с трайни увреждания, в т.ч. без квалификация и с квалификация, но с потребности от активиране; неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Задължително изискване към кандидатите е чисто съдебно минало. Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование.

За обучението могат да кандидатстват и нерегистрирани в бюрото по труда лица, които не работят и не учат. Тези лица могат да подадат заявление след регистрация в дирекция „Бюро по труда” Сливен. Заинтересованите лица могат да получат допълнителна информация в Дирекция “Бюро по труда” – Сливен, стаи № 6, 16, 17, 18, 20 и 21, както и на тел. 044/625213.

Подборът на подалите заявления кандидати ще се проведе на 21.03.2019г. от 11:00 часа в Център „Работа” при ДБТ Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук