Общината започва да ремонтира улици в различни части на града

Общината започва да ремонтира улици в централната градска част, основните булеварди, по които се движи градски транспорт и кварталите. Дейностите ще стартират следващата седмица.

Заместник – кметът Румен Иванов поясни, че два са критериите, по които се избира на коя улица да се извърши ремонт – колко домакинства засяга и колко е лошо състоянието й. По думите му, че ще бъдат изградени и няколко нови вътрешно квартални улици. Едната ще е в кв. „Даме Груев“, другата в кв. „Сини камъни“, а третата – в централната част на града.

От общинскто ръкводство отчитат и приключили ремонтни дейности на улици в по-малките населени места, за които са били отпуснати средства от държавния бюджет в размер на 1 млн. лв.

Продължават дейностите по Националната програма за енергийна ефективност, посочват още от общината. Към момента се работи по 18 жилищни блока. Строителството на последната група сгради се предвижда да стартира в началото на 2019 г., като до края на пролетта трябва да са готови всички сгради, включени в програмата, посочи кметът Радев.

По отношение на инфраструктурата се очаква да започне обновяване на автобусните спирки на градския транспорт. Работи се и по завършването на моста на Дюлева река.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук