Общината няма да ремонтира къпалнята на Сливенските минерални бани, чака инвеститор

Снимка: Перископ

Общината няма да дава пари за ремонт на къпалнята в Сливенските минерални бани, но ще съдейства, ако има желаещи частни инвеститори да вложат средства в съоръжението. Това стана ясно днес по време на общественото обсъждане на проекта за бюджет на Община Сливен за 2019 г. Общинският съветник Иван Петров постави въпрос към общинското ръководство, касаещ бъдещето на къпалнята и изобщо стопанисването на Минералните бани.

„Готови сме да съдействаме на всички частни инвеститори, които имат желание да развиват дейност на територията на Сливенските минерални бани, включително и за самата сграда на банята“, коментира кметът Стефан Радев. „Ако има някакъв интерес към нея, можем да започнем процедура по отдаване на концесия, стига някой реално да желае да инвестира в това съоръжение. Общината обаче няма да прави инвестиция там, тя само ще предостави базата на някой желаещ да инвестира“, посочи още той.

Пред присъстващите Иван Петров припомни, че преди време Общината е поискала собствеността на сградата от държавата, защото бездействието от нейна страна е довело до разрухата на банята. „Идеята беше тогава Общината като по-добър стопанин да направи определените инвестиции в полза на обикновените граждани на тази държава, тъй като освен всичко останало там има и балнеосанаториум. Това не стана, чакаме инвеститори да дойдат, но те не идват, а какво ние ще направим? В плана за развитие на Община Сливен е записано, че ние нямаме идея за развитие там, което някак си е несериозно“, каза още той.

Според него Сливенските минерални бани са от малкото, ако не и единствените в тази държава, които не се развиват. Затова той отправи призив през 2019 г.Общината, народните представители и Социалното министерство да обединят усилия и заедно да направят нещо за развитието и Сливенските минерални бани.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук