Общината планира да инвестира в бившия Военен стадион и Колодрума

Бъдещи инвестиции по обновяване на инфраструктурата на Военния стадион и Колодрума предвижда Община Сливен, съобщи кметът Стефан Радев.

„В момента работим по задания за изготвяне на проекти за тези два спортни обекта и се надявам скоро да можем да обявим конкурс за проектни предложения“, каза той. Радев посочи, че и двете съоръжения предлагат различни възможности за експлоатация, като даде за пример терена на Колодрума, който освен като спортен обект, може да се използва и за лятна сцена за провеждането на различни мероприятия.

„От друга страна, Военният стадион също може да бъде многофункционален, заради голямата площ на терена“, каза още Стефан Радев.

В Бюджет’ 21 на Община Сливен има сериозно увеличение в средствата за спорт, подчерта той и поясни, че това е свързано най-вече с ангажимента на институцията към наскоро пуснатия в действие след ремонт плувен басейн до ОУ „Елисавета Багряна”. „До момента направените дейности са насочени към качеството и температурата на водата. Намеренията са да се вложат още инвестиции в това съоръжение, за да бъде то още по-привлекателно за ползване“ допълни градоначалникът.

По думите му, интересът към басейна е изключителен, най-вече от малките жители на града. Изготвен е график на ползване, като до 1 март не се заплаща такса, а след тази дата ще се въведе вход.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук