Общината получи пари за ремонти на улици и на зала „Асеновец“

Община Сливен ще получи близо 4 милиона лева целева субсидия от българското правителство. Това заяви днес пред медиите кметът Стефан Радев. По думите му, решението е било взето по време на вчерашното заседание на Министерски съвет. Стефан Радев заяви, че една част от средствата ще бъдат използвани за основен ремонт на спортната зала ,,Асеновец”, а останалата част ще бъде заложена за ремонти на улиците в града.

Той посочи още, че през следващата година предстои да започне пълната реконструкция на автобусните спирки и изграждането на велоалеите, което е последният компонент от проекта за интегриран градски транспорт. Общината предвижда още да завърши със санирането на жилищните блокове, за които има сключени договори, ремонт и пускане в експлоатация на плувния басейн в ОУ ,,Елисавета Багряна”, както и ремонт на спортната зала ,,Младост”.

,,В края на 2018 година можем да кажем, че община Сливен няма просрочени задължения, което беше една от основните ни цели и за което работихме през последните три години. Успяхме да осъществим сериозни инвестиции в инфраструктурата на град Сливен, въпреки тежкото финансово състояние, в което се намирахме”, коментира Радев. Той посочи, че благодарение на подкрепата от страна на правителството, Общината е успяла да реализира, чаканите с години проекти като кръговото кръстовище на ,,Розова градина” и пробива на улица ,,Раковски”. Извършени са и ремонти на улици в по-малките населени места, както и предстоящата реконструкцията на бул. ,,Хаджи Димитър”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук