Общината ще санкционира ВиК Сливен заради забавено възстановяване на разкопаните улици

Община Сливен ще налага санкции на ВиК Сливен заради забавеното възстановяване на разкопаните улици при изпълнението на европейския проект на „В и К“ ООД за реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа. Това съобщи днес кметът Стефан Радев.

Проектът за реконструкция на В и К – мрежата е различен от досегашните, тъй като не се изпълнява от Общината. Бенефициент е държавата в лицето на държавното дружество „В и К“ ООД – Сливен. То получава финансирането, осигурява съфинансирането и цялостното управление на изпълнението. „Този проект е много важен за нас“, каза Радев. Той подчерта, че ремонтите ще донесат ползи за гражданите. От друга страна, добре е, че е привлечено европейско финансиране, защото средства в такъв размер – от 100 млн.лева, трудно биха се акумулирали от собствен ресурс.

По думите му, такива проекти създават неудобства, свързани с нарушаване на инфраструктурата на улиците, тъй като всичко се прави под земята, затруднява се и автомобилния трафик и няма как да се мине без подобни проблеми, но все пак нещата трябва да приключват в разумни срокове. „Ние колкото и да сме толерантни към ВиК, към изпълнителите, като Община вече имаме сериозни забележки относно забавяне на възстановяването на улиците и ще започнем да налагаме санкции на ВиК оператора. Санкцията за един обект е от 2 до 10 хил. лева“, допълни той.

На вниманието на ВиК ще бъдат поставени и други въпроси за подобряване навременните организации на движение там където ги има, за навременно почистване на дъждоприемните шахти в обектите и местата къде се работи. Заради инертните материали, които влизат в тях, ако не се почистват непрекъснато при дъждове създават проблеми.

„При цялото ни толерантно отношение и това, че е добър проекта за града, ние искаме оптимизиране и подобряване на работата по управлението му, така че да се възстановяват улиците в срок. Очакваме от ВиК през следващата седмица да ни представят подробен график за възстановяването на улиците, по които се работи“, посочи още Радев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук