Общината ще строи три нови детски градини, ще ремонтира ясли и училища

Общината ще строи три нови детски градини, ще ремонтира ясли и училища, така ще продължим да инвестираме в образователната инфраструктура и през 2021 г. Това  съобщи на брифинг днес кметът Стефан Радев и коментира подробностите около проектите в образователната сфера, които Общината вече реализира и такива, които тепърва ще бъдат осъществени.

„Приключи проектът за цялостното обновяване на четири детски градини в града с европейско финансиране. Освен това със средства на Общината разкрихме две нови яслени групи към Детска ясла № 13, които се помещават в един от корпусите на ДГ „Детски рай-2“ в кв. „Дружба“, който обновихме изцяло. Извършихме основен ремонт и на Детска ясла №3, както и на две от площадките за игра на Детска ясла № 6.

Кметът посочи, че и през тази година Общината ще продължи да развива образователната инфраструктура. В тази връзка той информира, че започва цялостният ремонт на ДГ „Звездица“ в кв. „Даме Груев“ ще бъдат построени и три нови детски градини- в кв. „Надежда“ и селата Сотиря и Тополчане.

„Предстои ни изпълнение на съвместен проект с Министерството на образованието, който включва строителство на три нови детски градини и реновиране на още три“, каза кметът Радев. Той допълни, че съвместният проект включва изграждането на нов корпус към училището в с. Тополчане, разширение на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в с. Сотиря, както в бившето училище „Антон Иванов“, където със средства на Общината се възстановява компрометираният покрив.

„Материалната база на бившето училище ще бъде използвана за нуждите на ОУ „Христо Ботев“, посочи Стефан Радев

„Следваме политиката, свързана с инвестициите в образователната инфраструктура с идеята, че в дългосрочен план това е една от най-важните политики на Общината – добрата материална база“, допълни кметът.

Във връзка с предстоящите инвестиции кметът информира, че Общината ще продължи и ремонта на пътни участъци в малките населени места и в града при по-благоприятни метеорологични условия.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук