Община Сливен така си управлява ресора с проектите, че е взела само около 8 млн. лв. евросредства

Философията на управление на ресора, свързан с проектите, които реализира община Сливен през последните четири години е сбъркана. Фрапиращ е фактът, че около 8 млн. лв. са отпуснатите евросредства за Общината и също толкова са дадените й пари с решение на Министерски съвет. Средствата основно са за инфраструктурни проекти или за такива, снасоченост към малцинствените групи“, коментира днес пред медиите зам.-председателят на Общинския дъвет в Сливен Деян Дечев. Обобщенията си той прави след като е получил отговор на свое питане от кмета Стефан Радев, касаещо предоставяне на информация за реализираните проекти на Община Сивен през мандат 2015 – 2019 по направления – от Капиталова програма, с постановления на Министерски съвет или национално финансиране и проекти с европейско финансиране.

„Община Сливен и Област Сливен са в дъното на последната класация на Института за пазарна икономика, показваща как са се справили общините и областите при усвояването на евросредствата. Област Сливен заема последно място с малко под 800 лв. на човек разпределени пари по европроекти, а община Сливен е на 18 -19 място с 1010 лв на човек, коментира още той. За сравнение той поясни, че първенец е Община Добрич с около 5000 лв. на човек. Там проектите с аначени

Деян Дечев коментира и възнагражденията, които са получили общинските служители, работили по европроектите. „Към юни тази година 88 служители, ангажинари в 18 от общо 24 проекта, са получили около 358 хил.лв като хонорари и възнаграждения за работата си. В Община Габрово където явно по-добре са си свършили работата, със заработени около 5 000 лв на човек, служителите са взели по малко – 300 000 лв. за 23 проекта, допълни още зам.-председателят на Общинския съвет.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук