Община Сливен ще намали с 50% местните такси и наеми за хотели и ресторанти

С 50 на сто ще бъдат намалени наемите на общински имоти и таксата за тротоарно право до края на годината, това стана ясно след среща на Сдружението на ресторантьори и хотелиери в Сливен със зам. – кмета по финансите на община Сливен Румен Иванов.

„Това са само част от мерките, които бяха договорени между регионалния представител на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представителите на местната община. Освен това представители на Сдружението ще заседават на всеки две седмици в комисиите в общината по въпросите на туризма, ще обсъждат наболели проблеми и ще си сътрудничат за организиране на рекламни събития, кръгли маси, честване на празници“, обясни председателят на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Сливен Христо Стоянов.

“В момент на криза общината реагира адекватно на поставените от нас въпроси и предложения. Срещата беше много ползотворна и резултатите са видими”, подчерта той.

Срещата с местните власти е част от последователните усилия на регионалната организация на БХРА да защитава интереса на своите членове и на туристическия бранш. В резултат на добрата работа и след успешно защитените искания на бизнеса, след последната проведена среща в местната организация в Сливен са постъпили и нови заявки за членство, посочват още от организацията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук