Община Сливен ще съдейства за създаването на местен клуб за настолни игри

Община Сливен ще съдейства за създаването на местен клуб за настолни игри, като предостави място, на което ще се събират бъдещите членове. Това обяви зам.кметът Пепа Чиликова, която откри тазгодишното издание на Нощ на игрите в Сливен.
„Искам да благодаря на всеки един, който стана част от организацията на игрите. Радвам се, че Общината подкрепи едно различно и интересно събитие, което дава възможност на децата и младежите от нашия град да се забавляват заедно, да откриват нови предизвикателства, да научават нови неща и най-вече да откриват нови приятели. Пожелавам следващата година събитието да бъде още по-мащабно. Удоволствие за нас е, че можем да бъдем партньори“, каза Пепа Чиликова.
Организаторът Денислав Миевски благодари за партньорството на Общината и изрази увереност, че тепърва предстоят още по-големи събития.
„Събитието е с двойно по-голям мащаб от миналогодишното. Благодарим на Община Сливен за финансовата и материалната подкрепа, за да може да се случи по този начин. Вярвам, че с тази подкрепа, в Сливен скоро ще имаме клуб за настолни игри“, заяви от своя страна Денислав Миевски.
В зала „Сливен“ до 21 часа днес могат да се забавляват и малки, и големи. Има настолни игри за всякакви възрасти, мини турнири с награди, панел посветен на детските игри.
Една от изненадите е специална игра, създадена от група младежи от Сливен, с която посетителите могат да се запознаят на място.
Жителите и гостите на града могат да се включат и в демонстрации на игри като Star Wars: Legion, Dust 1947 и Infinity.
Събитието в Сливен се провежда за втори път и е част от петото издание на Градския фестивал Sofia Game Night / Нощ на игрите, което се организира в още 8 български града. Входът е свободен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук