Община Твърдица приключва 2021 г. с успешното реализиране на два големи проекта

Община Твърдица приключва годината с успешното реализиране на два големи проекта. Този за изграждане на водопроводна мрежа в село Сборище, който се проточи с години и вторият е за санирането на Средно училище „Неофит Рилски“ в град Твърдица, съобщи кметът на общината Атанас Атанасов.

За да се сдобие село Сборище с нов водопровод са похарчени почти 6 мил. лева, изградена е изцяло нова мрежа с дължина 22 километра и 200-300 метра. „Изпълнението приключи в рамките на една година, но преди това имахме много проблеми по отношение на обжалвания, комисии за защита на конкуренцията, до Върховен съд стигнахме. В крайна сметка, макар и със забавяне, оправдахме очакванията на хората и те вече имат нов водопровод“, коментира още той.

За санирането на училището и вътрешни ремонти в него са използвани около 920 хил. лева. „Обновихме го, топло е сега, доволни са и учителите и децата. То се намира на една от най-високите части в града където постоянно духа вятър, но сега нещата са коренно променени откъм отопляемост“, посочи кметът и допълни, че към момента приключват ремонтните дейности и в една от детските градини в Твърдица.

Ще започва строителство и на нова детска градина в село Сборище. Там трудностите са свързани с повишените цени на строителните материали. „С 20-30 % е увеличението на стойността им, водим кореспонденция с МОН защото средствата се отпускат по тяхна линия, надяваме се ,че там ще направим нещо за заменителни таблици, за да можем поне сградата да направим“, каза той.

„За съжаление тази година изостанахме с ремонтите на улиците, но  ще оставим обектите преходни и ще ги довършим догодина. Основните ни щети по улиците във всички населени места, разрушената инфраструктура, е от дейността на ВИК. Разкопават и след това така оставят – нито оправят трасето, нито плащат, за да бъде оправено“, поясни Атанас Атанасов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук