Община Твърдица спечели проект за закупуване нa нова кола за Социалния патронаж

Община Твърдица кандидатства и спечели проект за закупуване нa нов неупотребяван лекотоварен автомобил за нуждите на домашен социален патронаж – Твърдица, съобщават от общинската администрация. Той е финансиран по целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ на фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Стойността на проекта е 49 112,00 лв. с ДДС, като 36 000,00 лв. се финансират от фонд Социална закрила“ а останалата част е съфинансиране от бюджета на община Твърдица.
По проекта се предвижда да бъде закупен нов неупотребяван лекотоварен автомобил тип фругон отговарящ на техническите параметри заложени в целевата програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“. Закупуването ще се осъществи с обявяване на обществена поръчка съгласно ЗОП.
Целта на проекта е да подпомогне социалната дейност в общината чрез закупуване на нов неупотребяван лекотоварен автомобил за разнос на храна до потребителите на услугата.
Услугата домашен социален патронаж се утвърди като една от най-важните публични функции на местната власт имаща за цел осигуряване на помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастните хора и лицата със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването в институция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук