Община Твърдица ще получи над 5 хил. евро за чистота и облагородяване на кв.“Изток“

Община Твърдица ще получи над 5 хил. евро за чистота и облагородяване на кв. „Изток“, съобщават от местната администрация.

През месец октомври Община Твърдица е подала проектно предложение по програмата РОМАКТ към Съвета на Европа- „Заедно за по-чисти и по-зелени квартали” на стойност 5 260 евро. С финансирането по проекта ще се закупят контейнери за смет, ще се засадят дръвчета, ще бъдат отпечатани брошури за информиране на обществеността.

С помощта на детската градина и училището ще се проведат и дейности с деца и родители, свързани с опазването на природата, посочват още от общината.
Ще бъде проведен конкурс за детска рисунка с деца на 5-12 годишна възраст. Всички рисунките ще бъдат изложени в църквата в кв. Изток, а отличените във фоайето на читалището. Част от проекта е свързан с подготовка и поставяне на детска пиеса, с помощта на родители и учители.

Основната цел на проекта е да се подобри управлението на отпадъци в кв. Изток”, чрез поставяне на допълнителни контейнери за смет, обособяване на места за събиране на животинска тор, облагородяване и озеленяване на обществени площи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук