Общинският съвет си избра трима нови заместник-председатели

Общинският съвет в Сливен си избра трима нови заместник-председатели по време на днешната си редовна сесия. Местата заемат съветниците Момчил Пантелев от „Пряка Демокрация“, Кольо Милев от БСП и Стефан Пасков от „Левицата“. Момчил Пантелеев беше избран с 40 гласа „за“. Кандидатурата на Кольо Милев беше подкрепена от 38 съветници, а тази на стефан Пасков от 30 души.

По време на сесията, беше приет и Правилника за организация и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взимодействието му с общинската администрация.

Общо 28 точки бяха дискутирани и гласувани от общинските съветници. 4 от тях влязоха като допълнителни. Две от предложенията бяха оттеглени. Едното бе за определяне на състава на Комисията по символика, второто – за актуализация на възнагражденията на общинските съветници.

Беше гласувано единодушно определяне на представители на местния парламент и на Общината в различни местни, национални организации и сдружения. Сред тях попадат Националното сдружение на общините в България /НСОРБ/, Националното сдружение на председателите на общински съвети в Република България /НАПОС-РБ/, Регионалната асоциация на общини „Тракия“ /РАО „Тракия“/ и др.

В рамките на заседанието бяха определени и съставите на комисиите – към Общински фонд „Ин витро“, по стипендиите, а също и новият състав на Управителния съвет на Общински фонд „Култура“. План-сметката за чистота за тази година и изменението на правилника за организация и дейността на Общинския съвет, също бяха подкрепени.

Общинските съветници гласуваха още утвърждаване на миналогодишните отчети на Комисията по символика, на Общински фонд „Култура“ и годишния план за използване на дървесина.

Обичайните разпоредителни сделки с общинско имущество и отпускане на финансови помощи, също бяха подложени на гласуване.

Сесията днес започна с едноминутно мълчание в памет на Негово Високопреосвещенство сливенския митрополит Иоаникий, който почина на 9 януари.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук