Общинският фонд „Ин витро“ ще дава по 5 вместо по 3 хил. лв. за процедури, ще подпомага и самотни майки

Общинският фонд „Ин витро“ да дава по 5 вместо по 3 хил. лв. за процедури и да подпомага не само двойки, но и самотни майки. Това са част от промените, които предстои да бъдат направени в дейността на фонда, съобщи общинският съветник Момчил Пантелеев. Именно по негово предложение през 2013 година е създаден  Фондът, а Сливен става една от първите общини в страната, която започна да подпомага лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

За да се случат тези промени и Общинския фонд „Ин витро“ да продължи да работи и помага на хората с репродуктивни проблеми, е необходимо да се извършат някои действия, свързани с нормативната уредба. На сесията на Общинския съвет в четвъртък като част от дневния ред е заложена отмяна на правилника за организацията и реда на работа на Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Сливен.

„Основната цел е да бъдат приети нови правила, които да са в синхрон с националното законодателство“, посочи председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев.

„За 9-те години, в които Фонда съществува, резултатите му са повече от задоволителни и всички ние държим той да продължи да функционира. Ще се създаде нова структура и организация, която да работи под шапката на Община Сливен. Това по никакъв начин няма да наруши дейността, която Общината развива за подпомагането на своите граждани“, каза още адвокат Пантелеев.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук