Общински съветници и младежи от ГЕРБ – Сливен поздравиха лекарите и акушерките за Деня на родилната помощ

Общински съветници и младежи от ГЕРБ – Сливен поздравиха днес лекарите и акушерките за Деня на родилната помощ. Като спазваха всички противоепидемични мерки, те посетиха родилните отделения в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, МБАЛ „Хаджи Димитър“ и Специализирана акушеро-гинекологична болница „Ева“.

По традиция Денят на родилната помощ започва с ритуал по измиване ръцете на най-възрастната акушерка. Младежите изразиха искрената си благодарност към лекарите и акушерките за грижите, професионализма и любовта, с които посрещат всеки нов живот. От името на цялата структура на ГЕРБ – Сливен младите хора пожелаха на всички лекари, акушери, медицински сестри и санитари много здраве и ползотворна работа, за да се раждат повече здрави и жизнени бебета, да има повече щастливи родители, баби и дядовци. Младежите спазиха традицията и подариха на екипите питки, торти, плодове и цветя.

Бабинден се отбелязва в чест на „бабата“ – акушерката в българското село, а от 1951 година 21 януари е обявен за Ден на родилната помощ, на акушерките и гинеколозите. „В народната памет този ден, който се тачи като Бабинден, е посветен на жените, които помагат при раждането. Днес с благодарност и признателност се обръщаме не само към лекарите, но и към възрастните жени в семейството, които участват активно и помагат за отглеждането на децата“, заявиха още при посещението си в здравните заведения от МГЕРБ.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук