Общински съвет Сливен заседава тържествено

Тържествена сесия на Общински съвет Сливен по повод празника на града – Димитровден се проведе днес.

По време на празничното събитие бяха връчени отличията на удостоените със звание „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ за 2018 г. – проф.д.т.н.инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София и художника Иван Савов. Те получиха званието заради изключителния си принос и заслуги за развитието на Сливенска община и за особени заслуги в областта на културата.

Плакет за заслуги от името на Общината получиха д-р Алексей Алексиев, Областния съвет на БЧК и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ по повод 140 -години от основаването им. Значки, като признане за работата им в полза на сливенските граждани, получиха служители на БЧК, пожарната и др.

Приветствия към жителите на Сливен по повод Димитровден бяха отправени от Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Йоаникий, Димитър Митев-председател на Общинския съвет, Стефан Радев – кмет на Община Сливен, Чавдар Божурски-Областен управител, депутатите Десислава Танева и Таско Ерменков.

Всички те пожелаха просперитет на града и бъдеща ползотворна работа на институциите в полза на гражданите. „Добруването на града е мотивът, от който се ръководим при съвместните ни действия, с които целим Сливен стане по-приятно място за живеене на децата ни“, каза в приветствието си Стефан Радев.

Сред гостите на тържествената церемония бяха представители на побратимените на Сливен градове- Гера и Печ, политици, кметове, общественици и граждани.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук