Общински фонд „Култура“ ще даде 4 700 лв. за реализацията на три проекта

Общински фонд „Култура“ ще даде 4700 лв. за реализацията на три проекта. Това са резултатите от есенната сесия на фонда, чийто управителен съвет е решил от подадените общо шест проекта, да одобри за разглеждане пет и от тях два да бъдат отхвърлени.

Одобрените проекти са „Нашето медицинско поколение“, издаване на алманах. Вносител е доц. д-р Мария Тодорова, д.м.н, отпуснатата сума е 2 000 лв. „Художникът Александър Петров“, книга за живота и творчеството на художника, с вносител Величка Димитрова. Проектът ще бъде подкрепен със сумата от 1 250лв. Издаването на книгата „Към корените на предците – история, традиции, образование и култура“ също получи подкрепа. Вносител е фондация „Памет“, представлявана от Анна Колева, а отпусната сума е в размер на 1 450лв.

Отхвърлените на есенната сесия проекти са От поезия към живопис“, с вносител Христо Батинков и „Монголия- далеч, а толкова близо!“, внесен от Флориан Демирев.

Авторите на отхвърлените проекти могат да направят справка при секретаря на УС на фонда – Десислава Куртова – Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“- Община Сливен, телефон: 0879599054.

След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани своевременно и поканени да подпишат договорите за финансиране.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук